Lenjerie intimă

Stau şi mă întreb, oare de ce la majoritatea magazinelor de lenjerie intimă, pe post de vânzătoare sunt fete / femei care arată extraordinar de bine, sau foarte bine, ori cel puţin bine? Mi se pare un stereotip foarte prost. Nu fac altceva decât să le complexeze pe doamnele şi domnişoarele cliente mai puţin înzestrate cu frumuseţe sau forme de la natură, ori eventual mult prea proporţionate, care şi-aşa se frustrează numai când văd pozele de pe cutii sau etichete.

Şi pentru bărbaţi sunt o problemă aceste vânzătoare: căutam anul trecut să cumpăr un cadou şi pe lângă faptul că nu vroiau să înţeleagă ce anume caut şi că mă interesează ceva foarte decent şi cuminte, erau extraordinar de iritate de faptul că propunerile lor (în materie de marfă, nu altceva… ) nu mă încântau în nici un fel. Aceeaşi poveste a fost valabilă la mai multe magazine, însă la ultimul, am găsit o tanti trecută de 40 de ani, cu care am putut comunica foarte uşor. Am discutat foarte degajat cu dumneaei, a înţeles ce caut, mi-a recomandat, mi-a arătat totuşi şi alte produse mai puţin cuminţi, probabil pentru viitoare cadouri, dar comunicarea a fost foarte OK spre deosebire de celelalte „dive”, catalogate şi de alţii drept „bucăţi”.

Mi-amintesc ca acum foarte mulţi ani am avut o prietenă care se încadra perfect în descierile de mai sus şi care a vândut într-un timp la un magazin celebru de lenjerie intimă. În fiecare zi după servici o auzeam cum critica: „azi a venit una care era grasă, slabă, n-avea sâni, avea fundul uriaş, era urâtă, avea picioare strâmbe, etc”. Acum, lafel ca şi în momentele alea îmi pun aceeaşi întrebare:

Dacă nu eşti neapărat frumoasă, asta îţi ia dreptul de a purta sau de a-ţi cumpăra lenjerie intimă?

Reclame

Un răspuns to “Lenjerie intimă”

  1. Mi se pare mie sau incerci sa intelegi femeile?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: