Instituţii

Mai am şi acum – după patru ani de voluntariat – neplăceri când observ studenţi ce se consideră reprezentanţi ai colegilor lor, dar scopul lor nu este decât de a-şi face viaţa uşoară în Facultate. Chiar dacă am avut zi de zi de-a face cu astfel de oameni, de fiecare dată rămân neplăcut surprins când mai descopăr câte un astfel de personaj.

Te numeşti voluntar pentru o cauză bună, nicidecum să-i încurci sau dezamăgeşti pe ceilalţi. Rupi din timpul tău liber pentru a construi. Avantejele pe termen scurt nu trebuie să fie în planul unui voluntar. Şi totuşi există mulţi astfel de paraziţi. Din fericire, aceştia nu ajung niciodată pe funcţii de conducere sau nu activează mai mult de doi ani într-o organizaţie, dar este suficient cât să dezamăgească grupul ţintă sau să strice reputaţia ONG-ului.

Dar de ce aş rămâne eu surprins de aşa ceva? Totuşi acest lucru este minor în comparaţie cu funcţionarii care tratează cu scârbă plătitorii, sau companiile ce nu dau nici doi bani pe clienţii lor ce le duc afacerea în spate.

Săptămâna trecută am fost bruscat verbal de o tanti de la un ghişeu. Nu cumva ea îşi câştigă existenţa datorită celor ca mine care frecventează acea instituţie? Cum ar fi dacă acea femeie ar rămâne fără acel servici?

Deci, gândind pur româneşte, dacă ne permitem şi ni se pare firesc să ne batem pula de cei de pe urma cărora mâncăm, doar pentru că avem tupeu; de ce să nu ne tratăm şi colegii de facultate lafel… doar ne luăm din timpul nostru.

Să vă fie ruşine!

Reclame

Un răspuns to “Instituţii”

  1. Eurydice Says:

    mai.. referitor la tanti aia de la ghiseu.. ar fi foarte frumos sa te pui si in locul ei putin.. mai sunt si femei nebune, si flegmatice si etc etc.. dar cand iti vin zilnic, tone de cretini, cu intrebari cretine, nepregatiti etc, care nu fac decat sa nu te lase sa-ti faci treaba, care tzipa si urla si bla bla, cand de fapt tot ei sunt de vina.. nu stiu daca ai mai vedea lucrurile la fel.. parerea mea e ca , hai sa nu mai dam vina pe ceilalti , sa ne uitam si la noi un pic …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: